Börja träna hos oss!

ARTICLE
222
0589b88eafa247acfb5de47e1c25e77c
Tillbaka

Ultimate Performance Nyrekryterar!

Ulf Ackerblad och Oscar Larsson, två meriterade profiler från den alpina världen och det svenska alpina världscuplaget/herrar.

Ulf har arbetat i den alpina landslagsverksamheten som naprapat tillika rehabansvarig sedan 2001 och är inne på sin tredje OS cykel mot Sotji 2014. Ulf har i och med sin breda kunskap och erfarenhet från elitidrott och allmänna hälsovården tillägnats huvudansvaret för Ultimate Performance Sports Medicine avdelning. 

Oscars bakgrund är tidigare alpin tävlingsåkare och utbildad tränare på Högskolan I Falun och Mittuniversitetet i Östersund med inriktning Idrottsfysiologi. Hans roll inom det Svenska Skidförbundet har innefattat instruktör i utbildningsteamet och inom alpina världscuplaget/herrar har han ansvarat för planering och genomförande av fysträningen i kombination som assisterande tekniktränare på snö. På Ultimate Performance kommer Oscar att ansvara för uppbyggnaden av den idrottsfysiologiska testverksamheten och öppnar under oktober 2013 det första testcentret i Ultimate Performance Center/Uppsala. Oscar kommer också arbeta med Ultimate Performance utvecklingsfrågor samt som instruktör inom Ultimate Performance Barn/Ungdom och Elitidrottsavdelning.

Frågor till Ulf och Oscar

Hej Oscar & Ulf och varmt välkomna, vad inspirerade er till att börja jobba på Ultimate Performance?
Ulf: Många anledningar men framför allt inspirerades jag av Ultimate Performance målsättning att bygga helhetslösningar med tester, behandling, träning och utveckling för motionärer, företag, elitidrottare samt för barn och ungdomsidrott.
Oscar: Helt klart är att Ultimate Performance erbjuder unika lösningar för barn, ungdom, motionärer, elitidrottare och företag. Att få vara en del av det expansionsarbete som sker just nu inom företaget är verkligen enormt inspirerande! Att samla så många kompetenser och möjligheter ”in house” är vi först med landet och det blir bara större och häftigare!

Ulf, till vem vänder sig Ultimate Performance Sports Medicine?
Ulf: På vår Sports Medicine avdelning behandlar vi alla typer av skador och symtom oavsett om du är du en elitidrottare som behöver rehabilitera en korsbandsskada eller en glad motionär med ryggsmärtor efter snöskottningen. Hos oss får du få optimal behandling och förstklassig hjälp med att återgå till en symtomfri vardag!

Oscar, tester i ”labmiljö” låter avancerat, att Hellner, Kalla & co behöver det kan man förstå men hur kan testerna hjälpa motionärer i träningen?
Oscar: Oavsett om du tillhör världselit, siktar på en bättre tid på Vasaloppet eller som företagare vill ha friskare anställda är behovet av optimering minst lika stort. I klartext innebär det att en person som tränar 1-3 pass/vecka i allra högsta grad behöver veta vilken träning som kommer att ge bäst effekt på prestationsförmågan!! Med hjälp av testresultat från olika typer av uthållighetstester och t ex. vid mätning av kroppssammansättning kan träningen på ett oerhört effektivt och pedagogiskt sätt styras med hjälp av individuellt anpassade pulszoner och kostrekommendationer!


Oscar Larsson (Bilden är från mattiashsrgin.com)


 

Translate

51